Museumnacht 2023

04.11.23

Arcam

Tijdens de Amsterdamse Museumnacht krijg jij als een van de eerste de nieuwe galerie van Arcam te zien!

 

Vanaf vrijdag 3 november heropent de galerie van Arcam met hagelnieuw tentoonstellingsontwerp. Het ontwerp van Dérive is niet alleen flexibel en modulair, maar ook zoveel mogelijk universeel toegankelijk gemaakt. Dat betekent dat we rekening houden met een zo groot mogelijke diversiteit aan behoeften met betrekking tot bijvoorbeeld leesbaarheid, hoorbaarheid, tastbaarheid en zichtbaarheid.

Kom ons nieuwe ontwerp testen en laat je stem horen.

Ingrediënten:

 

  • ModelStad Haven-Stad: een multimediale installatie + maquette van Haven-Stad waarmee je je kan verdiepen in het transformatiegebied in Amsterdam West en de uitdagingen waar het nieuwe stuk stad voor staat
  • Een introductievideo op de architectuurgeschiedenis van Amsterdam en op de grote stedelijke opgaves, zoals de woningbouwopgave, de energietransitie en de menging van wonen en industrie.
  •  Tentoonstelling Slow How – Ruimtelijk onthaasten. In deze tentoonstelling ontdek je voorbeelden van alternatieve waarden die ontstaan wanneer de ontwikkeling van een gebied -bewust of onbewust- vertraagt, zoals in het geval van het Marineterrein, Kop van Java, Ruigoord en Holendrecht.
  • Grijs, groener, groenst: Totdat we de nieuwe nominaties van de Amsterdamse Architectuurprijs bekend maken, zie je bij Arcam een selectie van de Top 25 groenste gebouwen van Amsterdam tussen 2018-2022.
  • Subjectieve Atlas – wie is Amsterdam echt? De publicatie Subjectieve Atlas van Amsterdam in expo-vorm. gaat op reis. Bezoek Arcam voor de kleine expo met bijzondere kaarten uit de atlas en een korte film met de makers aan het woord.

 

Website by HOAX Amsterdam