Verwonderingstocht 5: Buitenveldertbaan

Op uitnodiging | verkenning naar het gebied onder de Buitenveldertbaan

17.01.24

‘De grootse fout van het plan Dellaert’, zo oordeelde hoogleraar akoestiek Cornelis Kosten begin jaren zestig over de geplande Buitenveldertbaan. Zijn protest had geen zin, de baan kwam er. Sindsdien razen straalvliegtuigen over het duurste gedeelte van Groot-Amsterdam. Ze hinderen de plannen voor Kronenburg en De Nieuwe Kern.

We maken een bustocht langs een herbruikbare tijdelijke weg, volkstuinen met en zonder bescherming van Schiphol, de goedkoopste benzinepomp van Amsterdam, een duizendjarige polder, een proefboorlocatie voor aardwarmte en de trainingsvelden van de Toekomst. Onderweg richten Theo Baart en Tijs van den Boomen je blik.

 

Aansluitend op de bustour houden we een opgewekte denkoefening over het gebied onder de Buitenveldertbaan. We willen graag met de deelnemers aan de bustour in gesprek.

 

Dit is een besloten bijeenkomst. Denk je een waardevolle bijdrage te kunnen leveren en wil je je ook verwonderen. Stuur dan een mailtje naar daphne@arcam.nl

 

Verwonderingstochten

Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol en Arcam werken samen met Theo Baart en Tijs van den Boomen aan een serie Verwonderingstochten met dialoog, onder de banen, in het veld. Ondersteund door Metropoolregio Amsterdam.

De verwonderingstocht is een vervolg op de Verwonderingstochten van 22 september 2022, 25 januari, 8 maart, 19 april en 24 mei 2023: in de luwte & off the record.

Website by HOAX Amsterdam