Expo Living Soil: A visual language for urban soil biodiversity

Maand van de Architectuur 2023

23.06—
02.07.23

Arcam

Tijdens de Maand van de Architectuur geven we de sleutels van het Arcam-paviljoen uit handen. Alle evenementen en tentoonstellingen worden geïnitieerd en georganiseerd door anderen, onder auspiciën van Arcam.

Sinds januari 2023 werkt Inside Outside aan het research-by-design project ”Living Soil”, een project ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. In twee Open Ateliers hebben we samen met bodemwetenschappers van Naturalis, WUR en VU Amsterdam, ecologen, ontwerpers, kunstenaars, boomexperts en ontwerpers van de Gemeente Amsterdam, landschapsaannemers, architecten en stedenbouwkundigen gewerkt aan een informatief tweedimensionaal kunstwerk dat de rijke bodembiodiversiteit in al haar gelaagdheid laat zien.

In deze pop-up expo ontdek je het eindbeeld van fase 1 van het project, samen gepresenteerd met kleine objecten en tekeningen uit de Open Ateliers.

De bodem als habitat wordt beschouwd als een van de biologisch rijkste habitats op aarde, met een grotere biodiversiteit dan bovengronds. Het is een hotspot voor biologische interactie. Een gezonde bodem is afhankelijk van een reeks levensvormen die onder de grond leven: van bacteriën en schimmels tot minuscule insecten, regenwormen en mollen. Samen levert deze rijke biodiversiteit onmetelijke voordelen op voor het leven op aarde. Zij speelt een essentiële rol bij het beperken van de klimaatverandering, het opslaan en zuiveren van water en het voorkomen van erosie.

Als artistiek, technisch en onderzoeksteam ontwikkelen wij een toegankelijke beeldtaal voor “Life in the Soil” – met en voor opdrachtgevers, overheden, wetenschappers, kunstenaars en het publiek – om te inspireren, te informeren, te prikkelen en te sturen, zodat een positieve benadering van bodembiodiversiteit van binnenuit en over de hele linie wordt ondersteund, gefinancierd en geactiveerd.

Evenement Living Soil
29 juni

Inside Outside nodigt je van harte uit voor een avond vol presentaties en lezingen bij Arcam op over de wonderen van het bodemleven! We graven mee in de biologisch rijkste habitat op aarde.

Bezoekersinfo

Alle tentoonstellingen tijdens de Maand van de Architectuur zijn gratis te bezoeken!

Expo Living Soil: A visual language for urban soil biodiversity
Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600
Data: van 23 juni t/m 2 juli 2023
Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur
Entree: gratis

Website by HOAX Amsterdam