Dit zijn de nieuwe Amsterdamse architectenbureaus

09.04.24 Arcam

In 2021 inventariseerde Arcam de nieuwe partners bij 15 grote Amsterdamse architectenbureaus in de afgelopen vijf jaar. Zo maakten we kennis met 33 nieuwe partners. Maar niet iedereen kiest voor een rol binnen een bestaand bureau. Een eigen bureau geeft immers veel vrijheid, meer zichtbaarheid en meer invloed op wat je belangrijk vindt in de architectuur.

In deze reeks presenteren we de komende periode een tiental nieuwe bureaus die de afgelopen jaren zijn opgericht.

Deze pagina is ingedeeld op publicatiedatum, van nieuw naar oud. 

#5 lyongo architecture
14 mei 2024

Lyongo architecture is opgezet door Lyongo Juliana. Het bureau heeft kantoor in Willemstad, Curaçao en in Amsterdam, Nederland. “We streven naar een meer diverse en inclusieve stedenbouw en architectuur.”

Hoe ze dat nastreven, lees je in het vijfde interview uit de reeks.

#4 Beyond Space
23 april 2024

Beyond Space bevindt zich op het snijvlak van meerdere disciplines zoals interieur, architectuur en productontwerp. De oprichters vertellen hun verhaal.

#3 studio ventura
9 april 2024

Eva Ventura: “Met studio ventura probeer ik bij te dragen aan een ruimtelijke leefomgeving en ervaring op een sensitieve en attentieve manier.”

# Studio Pallesh
25 maart 2024

Milad Pallesh: “Ik heb architectuur nooit beschouwd als een baan of werk waar je in de ochtend naar toe gaat om te gaan ‘werken’. Zo lineair is een ontwerpproces natuurlijk niet.”

#1 studio Pınar Balat
13 februari 2024

Pınar Balat bijt het spits af in deze reeks!

Pınar Balat: “In eerste instantie was keuzevrijheid mijn motivatie om een eigen bureau te starten. De eerste jaren werkte ik als freelancer voor grotere bureaus totdat ik een bepaald zelfvertrouwen, netwerk en taalvaardigheid had opgebouwd.”

Website by HOAX Amsterdam