Séverine Kas en Ed. Bijman

Architects in Residence #1 van 2023

01.02.23 Arcam

Met het 2023 Jaarprogramma ‘Architectuur voor Iedereen’ richt Arcam zich specifiek op het vergroten van bewustzijn en interesse in toegankelijkheid in de bouw- en ontwerpwereld. Om zowel het onderzoek als het publiek te informeren hebben we Séverine Kas (Accessibility) en Ed. Bijman (Rolstoelarchitectuur) uitgenodigd als Architects in Residence.

In de eerste helft van 2023 zijn zij onderdeel van het activiteitenprogramma dat in het teken staat van universele(re) toegankelijkheid. Ze voeden de Winterlezingen, excursies, de Amsterdamse Architectuurprijs en onze tentoonstellingen met hun blik op toegankelijkheid en universeel ontwerp.

Uiteindelijk stellen ze samen met het makersteam van ‘Architectuur voor Iedereen’ een Universeler Programma van Eisen (UPvE) op voor de programmering en het gebouw van Arcam.

 

Op dinsdag 31 januari hadden ze hun eerste publieke optreden tijdens de kick-off van de Winterlezingenreek bij Lieven de Key, waar ze in gesprek gingen over de toegankelijkheid van Sluishuis met Dirk Peters van Barcode Architects en over ontwerpen voor de complete mens, samen met Deborah Lauria, Directeur Cliëntenbelang Amsterdam en Bryan Balak, beleidsmedewerker Wonen bij Cliëntenbelang Amsterdam.

Volg het komend half jaar de bewegingen van Ed. en Séverine als Architects in Residence op deze onderzoekspagina.

De Architects in Residence van 2023 worden financieel mede mogelijk gemaakt met steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Amsterdams Fonds voor de Kunst en gemeente Amsterdam

Website by HOAX Amsterdam