Winterlezingen 2023: Toegang tot Amsterdam

Vijf projecten als entree van de stad

31.01—
28.02.23

Lieven de Key HQ
Playlist video's van ontmoetingen tussen ervaringsdeskundigen en ontwerpers voor de Winterlezingen 2023: Toegang tot Amsterdam

10 jaar Winterlezingen! Voor de tiende keer op rij organiseert Arcam een reeks lezingen in de wintermaanden januari en februari over uiteenlopende maar altijd actuele thema’s binnen de architectuur in Amsterdam en omgeving.

In 2023 bespreken we vijf nieuwe en langverwachte projecten in Amsterdam die als blikvangers de toegang vormen tot een wijk of gebied: Sluishuis, De Entree Amsterdam Centraal, Entreepark en Paviljoen Amsterdam UMC, Jakoba Mulderhuis en Booking.com Headquarters.

Maar hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen voor mensen met een beperking?

In vijf lezingen bekijken we vijf veelbesproken entreeprojecten in Amsterdam door de lens van toegankelijkheid, ondergebracht in de thema’s wonen, werken, zorg, onderwijs en openbare ruimte/OV. De ruimtelijke ontwerpers vertellen hoe het ontwerp tot stand is gekomen, wat het project bijzonder maakt en welke grootste hobbels zijn genomen in in de totstandkoming ervan. Met ervaringsdeskundigen en experts ondervragen we hoe er in het ontwerp rekening is gehouden met fysieke toegankelijkheid.

Zo organiseren we ontmoetingen, verzamelen we kennis en halen we input op voor ons 2023 jaarthema ‘Architectuur voor Iedereen’.

 

Programma en projecten
Tickets en info

Alle Winterlezingen vinden plaats op dinsdagavond in het bijzondere, nieuwe en toegankelijke hoofdkwartier van Lieven de Key, ontworpen door Studioninedots en Delva, aan de Hoogte Kadijk in Amsterdam Centrum.

Tijd: inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 21.30 uur
NB: na aanvang van de lezing is het niet meer mogelijk om de zaal in te komen.
Adres: Lieven de Key HQ, Hoogte Kadijk 179-189, 1018 BK Amsterdam
Toegankelijkheid: De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk) nodig om dit evenement bij te wonen, bel of mail dan naar Arcam via 020 620 48 78 of arcam@arcam.nl
Tickets per lezing: € 15,- Regulier / € 10,- Student / We Are Public-leden gratis

Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketbutton rechtsboven aan de pagina

Website by HOAX Amsterdam