Waterfront Walks

De Sprong over het IJ

26.03.21 Arcam

Wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten, verzorgen we samen met architour wekelijkse tours vanaf Arcam naar de IJ-oevers, een gebied volop in ontwikkeling!

Al sinds de 19e eeuw wordt er in Amsterdam gediscussieerd over mogelijke bouwkundige verbindingen tussen de zuidelijke en noordelijke IJ-oevers. Sinds enkele jaren is Amsterdam-Noord volop in ontwikkeling, wat de vraag naar betere oeververbindingen urgenter maakt dan ooit. Ondanks de komst van de Noord-Zuidlijn, is het in de spitsuren dringen op de ponten.

Genereus Verbonden - concept-inrichtingsplan voor het IJ in Amsterdam

Eind juni heeft de Adviescommissie Oeververbindingen onder leiding van Alexander D’Hooghe, hoogleraar urbanisatie aan de Universiteit Leuven, een nieuw advies uitgebracht. Het voorstel adviseert twee bruggen, een voetgangerstunnel en nieuwe ponten. Ga mee op een fietstour langs de IJ-oevers om de locaties van bestaande en geplande oeververbindingen te bekijken!

Tijdens de tour legt een architect uit het architour-team de historische achtergronden en stedelijke samenhang uit, laat plannen zien en stelt toekomstscenario’s voor. Ook zal er ruim gelegenheid zijn voor discussie. Wat moet het worden: een levende brug met park en woningen? Een tunnel met draaikolk als ingang? Wat te doen met het Cruiseterminal? En wat vinden de buurtbewoners van de plannen?

Interesse?

Geef je op voor onze wekelijkse nieuwsbrief en houd de agenda in de gaten voor de laatste informatie omtrent onze activiteiten.

In samenwerking met