Opening nieuwe, toegankelijke galerie

Een bomvol programma vol tentoonstellingen

03.11.23

17:00—19:00
Arcam

Kom naar de feestelijk opening van de Arcam-galerie op vrijdagmiddag 3 november om 17.00 uur en beleef het nieuwe, modulaire en inclusievere tentoonstellingsontwerp.

 

Bij de opening  tonen we een bomvol programma van tentoonstellingen, presentaties en maquettes.

Universeel Maatwerk

Het jaarprogramma van Arcam staat in het teken van Architectuur voor Iedereen, en daar hoort ook een toegankelijke Arcam-galerie bij. Het ontwerp kwam tot stand in een open call gericht op jonge ontwerpers en in nauwe samenwerking met ons Makersteam/adviesteam, dat bestaat uit (ervarings)deskundigen op het gebied van toegang en inclusie.

Onderzoeksbureau Dérive (opererend op het snijvlak van architectuur, openbare ruimte en stedelijke strategieën) won de Open Call met hun ontwerp voor ‘Universeel Maatwerk‘. Het resultaat is na de opening te bezoeken tijdens onze reguliere openingstijden vanaf zaterdag 4 november.

Openingsprogramma

Architects in Residence Séverine Kas en Ed. Bijman, actief in het eerste half jaar van 2023, geven tijdens de opening officieel het stokje over aan de tweede Architects in Residence van dit jaar, Dérive. Ook leden van het Makersteam geven je inzicht in de totstandkoming van de nieuwe galerie.

Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600
Datum en tijd:
vrijdag 3 november 2023. Inloop 17.00 uur / Aanvang openingsprogramma 17.15 uur / Einde opening 19.00 uur
Toegankelijkheid:
Arcam is rolstoeltoegankelijk. Alle verdiepingen zijn bereikbaar via onze lift en er is een aangepast toilet op de begane grond. Indien gewenst bieden we ook assistentie, neem gerust contact met ons op via arcam@arcam.nl.

 

Colofon nieuwe galerie

Ontwerp tentoonstelling: Dérive (Hedwig van der Linden, Margot de Caster, Kevin Westerveld) in samenwerking met Maxime Prananto

Adviescommissie:: Alicia Hoost, Britt Gerhardt, Daniëlle Amelsbeek, Ed. Bijman, Eric Groot Kormelink, Micky Hermes, New Pack (Eliane Baudet, Nikki Manuputty), Séverine Kas, Tim Kroesbergen, Unfair (Peter van der Es) Clasien Slebos en galeriemedewerkers

Textielontwerp: Kukka Textile & Surface Design (Laura Luchtman)

Uitvoering: Dyan Teepe, Maxime Prananto (geassisteerd door Maxine Dhuyvetters), Peter van Putten, Metal-Clean, Prints van Oranje / LEOXX, Rapenburg Plaza, RTS-Visuals, Walter van Lier

Grafisch ontwerp: HOAX

Drukwerk: Rijnja

Introductievideo: Studio Shosho

Website by HOAX Amsterdam